Hardt Hyperloop er blevet tildelt
15 millioner euro fra Bruxelles'
første hyperloop investeringspakke

©Hardt Hyperloop / 14. oktober 2021

Hardt Hyperloop, det hollandske firma, der arbejder på udviklingen af ​​Hyperloop, er blevet tildelt 15 millioner euro af Europa-Kommissionen. Det er første gang, at en hyperloop-virksomhed har modtaget sådan økonomisk støtte fra Bruxelles, så skriver start-up'et i en pressemeddelelse.
 EIC Accelerator-midlerne blev tildelt af European Innovation Council og vil hjælpe Hardt og dets offentlige og private partnere med at fremskynde udviklingen af ​​Hyperloop.
Denne pris demonstrerer Europa-Kommissionens anerkendelse af Hyperloop som en vigtig nøgle til at nå Europas bæredygtighedsmål.


Tim Houter, medstifter af Hardt Hyperloop, ser denne investering som en validering: “Det er fantastisk nu at have fået tillid fra Europa-Kommissionen. Deres støtte vil bidrage til at fremskynde udviklingen af ​​et europæisk hyperloop-netværk, hvilket bringer os meget tættere på betydelige CO2-besparelser. Europæiske byer vil blive forbundet smartere, hurtigere og billigere."


Denne investering passer godt med European Green Deal, som inkluderer Hyperloop i Europa-Kommissionens strategi for bæredygtig og smart mobilitet.
Hyperloop-køretøjer bevæger sig autonomt gennem lavtryksrør, drevet af et helt elektromagnetisk fremdriftssystem, hvilket gør rejser med hyperloop energieffektiv og fuldstændig CO2-neutral.


Hyperloop imødekommer dermed den stigende efterspørgsel efter en bæredygtig løsning på (højhastigheds)transport for både mennesker og varer.


Tildelingen af ​​denne store sum penge vil give den aktuelle udvikling af Hyperloop og European Hyperloop Center i Groningen et markant løft. "Støtten fra EU er et stort gennembrud," siger Houter. "Nu hvor Bruxelles også er med, er der støtte på alle niveauer, regionalt, nationalt og kontinentalt."


Bred opbakning
Støtten fra den hollandske regering, provinsen og kommunen Groningen sammen med tidlige partnere som de hollandske jernbaner, Royal Schiphol Group, stålvirksomheden Tata Steel og byggefirmaet Royal BAM Group, har været vigtig for at opnå anerkendelse fra Bruxelles.
Hardt Hyperloop arbejder sammen med disse offentlige og private partnere i Hyperloop Development Program (HDP) om integrationen af ​​denne nye modalitet sammen med biler, tog og fly, udarbejdelse af lovende Hyperloop-ruter og demonstration af teknologien i European Hyperloop Center .
De involverede investorer fra starten såsom UNIIQ, TU Delft, EIT InnoEnergy og Koolen Industries har også været uvurderlige for at opnå denne pris.


European Hyperloop Center.
European Hyperloop Center udvikles i tæt samarbejde med provinsen og kommunen Groningen og er afgørende, fordi det vil demonstrere vognbaneskift til højhastighedshyperloop i 2023. Baneskift er nøglen til et hyperloop-netværk, der kan tilbyde direkte rejser uden behov for mellemstop.


Et pilotprojekt, der involverer godstransport mellem de travleste fragtknudepunkter i Holland, Amsterdam og Rotterdam, er undersøgt af virksomheder, regeringer og netværksorganisationer.
 Houter: "Et godt næste skridt efter European Hyperloop Center ville være at etablere en første rute i Holland inden for dette årti. Når denne rute bliver realiseret i Holland, vil vi være på vej til at opnå et bredt europæisk hyperloop-netværk, der kan spare 160 megaton CO2 på årsbasis, mere end Hollands samlede CO2-udledning."


Om Hardt Hyperloop
Hardt er et Hyperloop-firma, der blev grundlagt i 2016, og er udgået fra vinderholdet fra TU Delft i Elon Musks Hyperloop-konkurrence.


Hardt Hyperloop realiserede Europas første højhastigheds-Hyperloop-testfacilitet, har udviklet en påviselig Hyperloop-baneskifteteknologi, og er initiativtager til European Hyperloop Center; et testcenter, der efter planen åbner i Groningen i 2023.


Partnere
Hardt Hyperloops partnere omfatter bl.a.: Schiphol, Nederlandse Spoorwegen, Deutsche Bahn, Koolen Industries, InnoEnergy, Freigeist, BAM, Tata Steel og IHC.


For mere information, besøg venligst: www.hardt.global